Monday, March 24, 2008

de cand sunteti nascut orb?

se dau: familie saraca, o casa facuta dintr-un fost grajd, o mama care spune "poa' sa moara aici cu mine, da' io nu-i dau". nimic nou.

am mai vazut astfel de reportaje de zeci de ori, si de fiecare data reporterii pun cele mai inutile intrebari.


"ati vrea sa puteti sa le oferiti mai mult copiilor?"
nunu. imi place sa-i aud urland de foame noaptea si pur si simplu ador sa stam cu totii in aceasta fosta cocina de porci.

de ce va place sa invartiti cutitul in rana, voua sau celor care va scriu replicile? mi-e foarte greu sa cred ca atunci cand stai langa o familie de 8 oameni care traiesc din mila vecinilor, nu te gandesti ca ii ranesti si ii umilesti daca ii pui sa spuna cu voce tare cat de amarati, saraci si nenorociti sunt ei.

vad ca nu au bani si mancare, nu trebuie sa-i intrebi "asa e ca sunteti saraci?". nunu. de fapt suntem extrem de bogati, dar nu ne place sa ne laudam.





prefer sa cred ca omul este rau din nastere decat sa cred ca voi chiar sunteti atat de tampiti.




din diverse motive as prefera sa ridic si sa finantez 10 adaposturi de animale decat unul de oameni. cainii macar nu fug inapoi la cersit. o sa dezvolt intr-un post viitor.

7 comments:

In curand sarbatoarea "traditiilor inovatoare"

am observat ca oamenilor care savureaza acest gen de stiri li se dezvolta mai mult acea stare de empatie prin astfel de intrebari care ii umilesc pe cei intervievati. si atunci cand povestesc vecinului ce au vazut la stiri, aproape ca lacrima din coltul ochiului e veritabila si nu e un reflex dezvoltat din cauza imprejurarilor: mediu plictisitor, stirile de la ora 5/7 - putinele momente cand afla ceva ce poate fi discutat/dezbatut.

cromleck: suuuuuper-presa power.

foehn: imaginile "no comment" (cum mai sunt pe la cnn) descriu mai clar diverse situatii. intrebarile imbecile ma fac sa schimb programul. nici urma de empatie, doar nervi.

Yes well, it is my ferm belief that the so called press oversteps more boundaries than human decency allows. Nu ai ce-i face.... atunci cand nu a fost omorat niciun predinte si cand nu avem niciun masacru sangeros destul de superfluu si interesant (now there's an oximoron for you) the nice people at the tv stations decide that embarrassimg people and displaying poverty is the best way to get viewers( most of said viewers breathing air that could have been put to better use.

sa prezinte saracie. foarte bine. nu atsa e problema

problema mea e umilirea fara sens si faptu ca they're undermining AND insulting my intelligence. poti sa faci un reportaj despre oameni saraci fara s-o dai in patetisme.

ma rog :)

In afara de situatiile in care sunt prezentate cazuri de saracie pe mine ma enerveaza teribil si cand minunatii reporteri merg la rudele/prietenii unei persoane decedate..si-i vad pe acestia ca plang de nu mai pot si-s suparati, dar ei intreaba "Si cum va simtiti, ce simtiti acum?"(voce mieroasa + mimica trista si compatimitoare) ...Eu cred ca sunt in culmea fericirii si vor sa impartaseasca si celor din jur.

@alinna: "va e dor de fiica voastra decedata ieri?"
clasa. eleganta. tact.

Post a Comment

Newer Post Older Post Home