Friday, April 04, 2008

...tii minte cum ne pica netu' in '89?

acum cateva zile scriam de comunism si de crasa dezinformare a tinerilor legata de acest subiect.

si iata ca mai apare un personaj care a auzit de ceausescu de la babele din troleu.

deci conform personajului, in timpul summitului bucurestenii au suferit atrocitati similare cu cele de la revolutie. exemplele oferite de aceasta tanara speranta sunt numeroase:

- wirelessu nu mai merge bine, telefonia mobila are de suferit. exact cum incercau comunistii sa "dea jos", cum zice domnisoara, Europa Libera, nu? ei bine, nu. nu a trimis nimeni asasini dupa tine pentru ca vorbesti la telefon sau pentru ca vrei sa intri pe youtube. nu a incercat nimeni sa-ti puna o bomba in apartament. nu a vrut nimeni sa te omoare. dar e dragut sa exageram.

- ai stat inchisa in casa. te-a obligat cineva? daca nu stateai in casa iti inchideau rudele la pitesti sau la canal pentru tradare sau cine stie ce alte acuzatii inchipuite? nu cred. atunci de ce te lamentezi?ai stat cu lumina inchisa? permite-mi sa ma indoiesc. asa cum am scris si in commentul pe care nu l-ai publicat, cine a tras pisi in tine? despre ce macel vorbesti? s-au impus niste restrictii pentru siguranta celor mai puternici oameni din lume. nu le respecti, naspa.

- nu te mai plange atat ca n-ai voie cu geamantanu pe victoriei. in geamantanu ala poate exista o bomba. e greu de inteles? gandeste-te logic, ce e mai important? sa ai voie sa alergi cu trolleru pe trotuar sau.... sa nu moara bush, putin, basescu, sarkozy and co.? eu+lumea alegem, pentru macar 3 zile, a doua varianta. ti-am mai explicat, e mai usor pentru achmed sa-l omoare pe bush intr-o tara straina unde securitatea nu se compara cu aia de la el de acasa. deci da, security-wise, washington>bucuresti.

- acel "anume gheorghe bus" este, momentan, the ruuuler of the wooorld. ceea ce inseamna ca el iti spune tie, indirect, ce faci. el hotaraste tot. ok? de-aia e asa important. daca te impusca pe tine spp-u, sincer, ocupi o coloana de ziar o zi. daca pateste bush ceva, se clatina lumea. intelegi acum? sper din tot sufletul ca da.

- daca ai avea "blog mare, englezesc", crede-ma ca ai fi si mai putin bagata in seama. tarile membre nato au tinut summituri nato. they know the drill. nu se plang. efectul ar fi zero. sau poate ai primi o bere de la anarhisti. poate. i don't think they'd like you.

- eu ma bucur de aceasta mini vacanta de summit pentru ca am foarte mult de lucrat pentru facultate. asta implica, pe langa utilizarea netului, citit carti. sincer nu m-a deranjat ca aseara am accesat mai greu diverse site-uri. si retine, i have deadlines to meet. oh, dar eu nu mor fara net. mai citesc o carte, poate niste beletristica, sa scap din rutina cartilor de specialitate.revin cu ideea din comment: daca mi-ar fi murit vreo ruda la revolutie, reactia mea ar fi fost alta. in primul rand, nu ar fi fost virtuala.
foarte mult timp mi-a fost teama ca vom ajunge o tara de manageri fara secretare. acum ma tem ca vom avea nevoie de editori si corectori pentu fiecare secretara. cafea stii sa faci?
4 comments:

Şi i-a luat mult să debiteze inepţiile alea?

http://kettlerdorothea.ro/2008/04/01/cine-n-a-trait-comunismul.htm

ca spatiu, nu :)
ca timp...nu vreau sa ma gandesc.

gheorghe bus aaaaaaahhahaha avem un poet printre noi.

n-am avut răbdare să-i citesc domnişoarei tot post-ul, am citit comentariul tău, apoi m-am uitat la anul în care domniţa de la care porniseşi este născută. of, doamne, of, doamne! o să fie cam nasol la noi peste câţiva ani, când fetele şi băieţii aceştia vor fi la putere! vai!

Post a Comment

Newer Post Older Post Home