Saturday, March 22, 2008

deci saracu' che guevara, care era el asa dragut, da?!

putine lucruri ma pot face in general sa fierb de nervi. in top 5 se afla ignoranta tinerei generatii cu privire la epoca ceausescu.

cum as putea sa reactionez cand o domnisoara de clasa a 10a imi spune senin ca ceausescu, prin impunerea ratiilor, a salvat romania de datorii externe?

pai mai pisi, cine oare o fi facut datoriile alea? de fapt stai, mai ai timp sa inveti in ce infern era sa te nasti. poate intr-a 12a, ca parca pe-atunci e in programa. ...da' daca nu dai istorie, asta e. no biggy. poate prinzi un documentar, ceva. desi telenovela aia pare mai yummy... da, alegem telenovela. uuu sau filmu' ala cu - insert random crap here -.

se lupta parintii disperati sa nu cumva sa ajunga in scoli teoria evlutionismului pentru ca le aminteste de comunism si mai e si pseudostiintifica (aberatia, AICI). sa fie asta efectul acestui gen de demersuri? pe langa generatii care vor spune, cum bine parodia robin williams crestinii infocati, ca "god just went 'click' ", si care eventual isi vor tine proprii copii acasa in loc sa-i duca la spital cand sunt bolnavi, ca deh, praying heals, vor mai fi si total debusolati la auzirea unor cuvinte ca "securitate".


eu inteleg ca vreti sa va uitati trecutul, ca vreti sa uitati ca ati crezut intr-o utopie si ca prin asta ati distrus o tara si ati alungat mii si mii de tineri, dar de ce nu vreti sa va reparati greseala? de ce nu vreti sa bagati in scoli materia numita "comunismul"?

nu exista neamt care sa nu stie cine a fost hitler si ce a facut el, ce inseamna holocaust si de ce e rau sa ai prejudecati si sa discriminezi pe baza unor prejudecati care nici macar nu iti apartin. noi de ce nu suntem in stare sa explicam ce s-a intamplat in tara noastra timp de 50 de ani? de ce nu vrem?






hai sa avem inca o generatie care sa spuna "hai ma ca n-a fost asa rau".hai sa continuam cu prostia care incet-incet ne devine specifica.



4 comments:

Wor, yey. Pie! yay! Dap, am scris wor in loc de war. Yahtzee rules! :D

wooow it's like you copy-pasted my thoughts :))

toti au fost niste draguti....of,of
mai cititi, mai copii, niste Paul Goma
mai cititi?

copii adica eu? sau cei despre care am scris? *confused*

Post a Comment

Newer Post Older Post Home