Monday, June 01, 2009

Mai e ceva? Da.

Sa incercam ceva mai serios. Sa incercam sa vorbim despre alegeri si despre motivul pentru care nu putem sa facem o alegere informata, indiferent daca votam presedintele clasei sau presedintele tarii.

In primul rand, trebuie sa cunosti prerogativele unui post. Nu le stii pentru ca:
a) nu te intereseaza
b) nu ai acces la informatie
Daca la punctul a situatia e greu de remediat (in caz ca trebuie remediata), la punctul b avem TVR-ul. Si il avem degeaba.

In al doilea rand, un candidat nu se concentreaza in campanie pe acele prerogative. De ce? Vezi punctele a si b de mai sus. Esti impresionat ca un candidat la europarlamentare iti promite trei pomi in plus in parc si trei caini in minus pe strada? Super! Il votezi pentru ca te intereseaza pomii si cainii, dar nu te gandesti ca omul ala nu are treaba cu pomii si cainii la un nivel atat de local (local are grad de comparatie? nu. oh, anyway. e ca faza din seinfeld, cu you can't be overdry si overwet?)

Tu nu stii ce ar trebui sa faca omul ala, dar nici nu te intereseaza. Iti promite un litoral curat cand el candideaza la postul de administrator de bloc. Si il votezi ca pana mea, vrei un litoral curat.

Tu la ce te gandesti cand votezi un om? Te intereseaza ce ar trebui sa faca sau doar ce promite?

Nu ma ating de subiectul bere, mici, brichete - nu am nimic de spus momentan.

2 comments:

we all know, sport/votatul poti sa-l faci pe gratis, alcoolul e pe bani. :)

mihnea! vezi ca te cauta maria!

Post a Comment

Newer Post Older Post Home