Wednesday, January 16, 2008

here, have some tea

incredibil cum il apuca pe roman cateodata generozitatea si dragostea fata de aproapele sau.

uite un exemplu: mass-ul de pe messenger, in care o persoana binevoitoare doneaza ghetute ortopedice.

ii intreb pe sufletistii forwardisti: ati sunat la numarul ala sa verificati daca e adevarat? ma indoiesc sincer. poate dati sperante false unor oameni care nu stiu exact ce inseamna proteze, orteze sau ortopedie.

nu exista "proteze si ghetute ortopedice pentru copil de 2 ani". in primul rand, nu exista copii de 2 ani dezvoltati identic (chiar si gemenii identici se pot dezvolta diferit, atat ca aspect exterior cat si ca dezvoltare a organelor/oaselor/etc). in al doilea rand, cred ca am pierdut editiile revistelor internationale de ortopedie in care se anunta ca exista o singura boala a membrelor inferioare de care pot suferi copiii de 2 ani. un link sau o copie scanata, se poate?

e ca si cum ai spune ca donezi "proteza dentara femeie 76 de ani". how...medically correct.

poate e pe undeva o mama saraca al carei copil are probleme cu picioarele, si ii spune vreun om bun ca a vazut el pe net ca doneaza cineva ghetute si proteze. si eventual femeia aia mai sta cateva zile cu copilul bolnav acasa, asteptand ghetutele alea. si poate intre timp i se sudeaza copilului osul prost, in caz ca si-a rupt piciorul, sau i se agraveaza conditia, sau mai stiu eu ce worst case scenario.

daca cineva chiar doneaza/vinde aceste ghetute, un sfat: du-te pana la un spital cu sectie de ortopedie si intreaba-i p-aia d-acolo (sunt unii cu halate albe) "ba, cui dau si eu astea?" poate cine stie, le gasesc ei mai repede o casa.



ma bucur ca dupa ce s-au terminat mass-urile de tip chain-letters ati inceput sa glumiti cu proteze si grupe de sange. let me guess: tot voi sunteti aia care sunati la 112 cand va pica netul?



Powered by ScribeFire.

2 comments:

Hm dragut articolul.Da pe mess se fac tot felul de speculatii stupide, deobicei pentru a mai sustrage un ban.pentru ca daca chiar vroiai ghetutele, aflai ca sunt gratis dar tre sa platesti...transportul, sau taxa de mediu, oricum ceva platesti,iar de primit, canci.

...si daca mai sunt si euro 4...

Post a Comment

Newer Post Older Post Home