Tuesday, January 26, 2010

Inca o problema

Nu am sonerie.


De fapt, am sonerie, e un buton pe care poti sa apesi, dar nu e legat la nimic. Suni in gol. E una din cele mai bune decizii pe care le-au luat ai mei dupa ce ne-am mutat - nu au mai vrut sonerie.

Pentru ca acum 12 ani nu era interfon la bloc, cam in fiecare zi sunau insistent la usa:
- Martorii lui Iehova
- tembelii de la Amway
- diversi cersetori care luau strazile la pas
- vecini care se gandeau ca doctorii din bloc au un mic spital gonflabil in apartament - eventual cu laborator de analize, radiologie si sala de operatie
- oameni care faceau un fel de garage sale ambulant (de unde concluzionez eu ca interfonul a distrus concurenta teleshopping-ului)
- oameni de diverste varste si ocupatii care chiar se distrau sunand si fugind
- oameni care spuneau ca fac parte dintr-o categorie de mai sus. sneaky!

Avand in vedere ca printre vecinii de bloc se afla si o pereche de bunici, presupuneam in general ca ei suna, asa ca cineva trebuia sa se ridice sau sa lase ce facea si sa raspunda - un proces care nu deranja in cazul in care de cealalta parte a usii chiar erau bunicii mentionati.

In general nu erau. In general ni se oferea un detergent de vase sau ocazia unica in viata de a-l gasi pe Dumnezeu. Sau un covoras. Sau o lingura de lemn. Dat fiind dezinteresul nostru total pentru cele de mai sus, am ajuns sa strain in stres. Panica. Teama. Nu stiai daca la usa e un vecin cu electrocardiograma sau radiografia in mana, un copil care vroia sa spuna un colind in august sau un personaj dubios care vindea sosete.

Nu mai vroiam sa raspundem la usa. Aveam stabilit un cod cu bunicii - suni o data lung si de doua ori scurt. Problemele au inceput cand copiii de pe scara au invatat codul si l-au transmis mai departe. Tind sa cred ca aveau dosare intregi cu coduri secrete de sunat, pentru fiecare apartament din bloc.

Asa ca soneria a fost desfiintata. Am trait in pace si armonie, iar odata cu instalarea interfonului, nomazii blocurilor au mai disparut. Foarte rar bate cineva nedorit la usa.



Dar cu interfonul ce fac?!

4 comments:

il inchizi from time to time si fix cand il inchizi, chemi in vizita rudele nedorite. S-A STRICAT :D

he, sneaky :D

Cut the wire and give special keys to people. Also, codes and special puzzles would be quite epic. Don't forget quizzes. And eye scanners. And fingerprint readers.

Yours truly,

ADD fan club.

Chiar si asa, cineva o sa implementeze un sistem care va implica o sonerie. Sunt sigura.

Post a Comment

Newer Post Older Post Home