Thursday, February 07, 2008

CAE tips and pointers - serie noua

avand prieteni si cunoscuti care dau anul acesta CAE, m-am gandit ca poate ar avea nevoie de extra tips and pointers. nu strica niciodata.

pentru ca momentan nu m-am organizat foarte bine, am doar cateva idei legate de chestiile pentru care vi se scad puncte.

la letters si reports trebuie sa delimitati clar paragrafele. puteti sa le scrieti cu alineat sau in blocks (lasati cate un rand liber intre paragrafe si nu mai lasati alineat).

aveti grija la spelling, si mai ales hotarati-va daca folositi ortografia americana sau britanica. nu le puteti folosi pe amandoua.

in cerintele de writing care cer un pic de imaginatie incercati, pe cat posibil, sa nu folositi clisee in exces. also, daca nu sunteti sarcastici sau ironici in general, nu incercati sa folositi umorul subtil, pentru ca o sa para fals si chiar ridicol.

daca nu stiti sensul unui anumit cuvant care "da bine" (da bine = multe, multe litere, etimologie latina, etc), mai bine nu-l folositi. daca il folositi prost, ori vi se scad puncte si sunteti ridicoli, ori o sa pareti amuzanti si originali. dar mai bine nu riscati.

pentru speaking, va recomand sa va uitati la multe filme (fara subtitrari - no cheating!) si sa cititi cat mai mult in engleza. ati putea sa incercati sa cititi cu voce tare. it could help.

o sa incerc sa fiu mai clara in posturile viitoare.




daca aveti intrebari legate de vreuna din probe sau comentarii legate de sfaturile mele, va stau la dispozitie.








Powered by ScribeFire.

0 comments:

Newer Post Older Post Home