Friday, November 02, 2007

taking it too far. sau "leave halle berry alone!"

nu o sa ating patetismul lui chris crocker, dar mi se pare usor stupid sa o acuzi pe halle berry de rasism. si mai stupid mi se pare ca revistele romanesti nu sunt in stare sa preia nici macar o stire completa. eu dau vina pe traducatori, but that's just me.

bun, sa analizam situatia.
halle berry trebuie sa apara la jay leno. pe mac-ul personal are poze distorsionate cu photo booth.in culise, rade cu o prietena de o anumita poza, in care are nasul foarte mare. nasul mai proeminent este o trasatura evreiasca. nu este in nici un fel o ofensa, este o observatie. la fel ca "asiaticii au ochii mici". bineinteles, nu este o regula general valabila, dar majoritatea persoanelor de rit mozaic pe care le-am intalnit aveau nasul mare si purtau ochelari. e ca si cum ai spune ca negrii sunt negri.

halle berry apare la jay leno. prezinta pozele. cand ajunge la poza respectiva, spune "that's where i look like my jewish cousin". aparent, nimeni nu a ras. daca nu ma insel, exista in fiecare emisiune un regizor de platou, care indica audientei cand sa rada. de ce oare nu le-a facut semn sa rada la gluma actritei? well duh, nu era politically correct.

ce au inteles romanii: ca halle berry si-a batut joc de verisoara ei evreica.

ok, care sunt sansele ca halle berry (actrita de culoare) sa aiba o verisoara evreica? in plus, care sunt sansele ca aceasta ipotetica verisoara SA SEMENE cu ea?! nu se referea la o verisoara care exista, ci la un posibil rezultat intre gene "hebrew" si "african-american".

halle berry nu are o verisoara evreica. halle berry nu e rasista. romanii nu stiu engleza, dar se grabesc sa preia stiri mondene din state.




sunteti super. si cine a auzit de umor politically correct?!



Powered by ScribeFire.

3 comments:

halle berry putea f bine sa aiba o verisoara evreica, pentru ca evident exista si evrei negri. sau putea fi convertita. in rest sunt de acord cu tot. ba chiar ma amuz :D

da, puatea, dar sansele erau extrem de mici. si ideea e ca nu are :P si ideea 2 e ca se cam exagereaza cu "discriminarea pozitiva", the other name of plitical correctness. si ideea 3 e ca ar putea si "jurnalistii" romani sa verifie informatiile inainte sa le publice.

Ete scârţ. Păi şi eu am nasul foarte mare şi cocoşat, şi sunt aromâncă jetbejet. Deci nu tre să fi năsos ca să fi jidan.

Post a Comment

Newer Post Older Post Home